Zdieľajte len dobré veci!

Predovšetkým preto, že biopotraviny sú zdravšie. V dôsledku prirodzeného pestovania obsahujú viac zdraviu prospešných látok, ako potraviny z konvenčného poľnohospodárstva.

Pri pestovaní kávovníkov sú brané do úvahy prirodzené a najoptimálnejšie podmienky a plodiny nie sú vystavované pôsobeniu chemických látok. Nepoužívajú sa pesticídy ani herbicídy, zakázané je tiež používanie priemyselných hnojív. V dôsledku toho nedochádza ku kontaminácii spodných a povrchových vôd a tým sa šetrí voda. Pri zbere zrelých kávových bobúľ je uprednostňovaný ručný zber pred mechanickým a vyberajú sa najkvalitnejšie kávové zrná. Ekoproducenti využívajú tradičné, najšetrnejšie metódy pestovania kávovníkov a tým sa im darí zachovávať prirodzenú obnovu úrodnosti a kvalitu pôdy.

Bio kávy sú pražené v pražiarňach, ktoré spĺňajú podmienky pre pridelenie „Certifikátu na praženie kávy v BIO kvalite“.

Okrem uvedených pozitív, ktoré má pestovanie biokávy na životné prostredie a zdravie spotrebiteľov, je v neposlednej rade fakt, že BIO kávy prekypujú rozmanitými chuťami a majú špecifickú, lahodnú chuť. Sú vhodné na prípravu všetkých druhov káv.

My vám ponúkame 100% arabiky v BIO kvalite – kávu Brasília, Ethiopia, a Peru. Každá z nich je úžasná a má svoju typickú a nezameniteľnú chuť. Verím, že si vyberiete tú „svoju“ a za pomoci Vašich názorov a želaní Vám čoskoro ponúkneme objavovať chuť novej BIO kávy.

Zdieľajte len dobré veci!