Zdieľajte len dobré veci!

V súčasnosti veľmi obľúbená, predovšetkým pre jej výnimočné účinky na organizmus. My ženy oceníme najmä spájanie pitia zelenej kávy so zbavovaním sa telesnej hmotnosti.

Spracovanie zelenej kávy je rovnaké ako u zrnkovej, len je vynechané praženie a preto má charakteristickú zelenú farbu.

Zelená káva obsahuje kyselinu chlorogenovú, ktorá napomáha vstrebávaniu cukru zo škrobu. Tým sa znižuje celkový jednorazový kalorický prísun a znižuje sa hladina nezdravého tuku v tele. Naviac pomáha udržať zdravú hladinu cukru v krvi.

Obsahuje aj cenné fenoly, sekundárne rastlinné látky, ktoré sú pre organizmus nesmierne dôležité a pozitívne vplývajú na srdcovú aktivitu a krvný obeh.

Zelená káva obsahuje tiež kofeín, dokonca oveľa viac ako káva pražená, ktorý napomáha znižovaniu telesnej hmotnosti a dodáva telu energiu.

Antioxidanty nám pomôžu zbaviť sa odpadových a toxických látok. Samozrejme je potrebné dbať na pitný režim a vypiť minimálne 1,5 litra vody denne. Podporíme ňou detoxikáciu.

Zelenú kávu je vhodné piť ráno, najlepšie 30 minút pred jedlom.

Ak sa chcete zbaviť prebytočných kilogramov a dodať telu potrebné výživové prvky, ideálnou voľbou je zelená káva.

16,20  s DPHPridať do košíka

Ako si pripraviť zelenú kávu?

Zrnková zelená káva (10g, cca 2 – 3 čajové lyžičky) nemletej zrnkovej kávy pridajte do vriacej vody, nechajte vrieť 10 – 15 minút, pokiaľ sa nápoj nezafarbí do zelena a preceďte.

Pomletú zelenú kávu zalejte horúcou vodou, nechajte vylúhovať cca 10 – 15 minút a preceďte ju.

Vznikne kyselkavý nápoj veľmi špecifickej chuti (pripomína chuť zeleného čaju alebo byliniek). Pokiaľ máte zrnkovú zelenú kávu, odporúčame ju najskôr namočiť na 10 – 15 minút do vlažnej vody a potom ju nahrubo pomlieť. Nepražená káva (zelená káva) je oveľa tvrdšia a mohli by ste si poškodiť mlynček.

Zdieľajte len dobré veci!